Hydrogen as primary energy carrier

Kennis

Een nieuw economisch optimum voor windenergie: twee keer zoveel energie uit wind, met waterstof als primaire energiedrager

Hoe je twee keer zoveel energie uit wind kunt halen? Uiteindelijk draait het allemaal om economie en de combinatie van verschillende optimalisatiefactoren. De opbrengst van de huidige windturbines en windparken zijn ontworpen voor een bepaald economisch optimum. Het huidige optimum is gebaseerd op de benodigde elektrische infrastructuur en de opbrengst op de elektriciteitsmarkt. Door waterstof te produceren en als primaire energiedrager te gebruiken, verandert de rentabiliteit van de windopbrengst significant.

Door turbine en elektrolyse te integreren én de aansluiting op pijpleidingen, worden er synergiën bereikt die alleen met waterstof als energiedrager mogelijk zijn. De gerealiseerde synergie in de gehele keten - van productie tot distributie en gebruik - maakt onze groene waterstof een concurrerende energiebron. Maar daarnaast heeft het nog een aantal belangrijke bijkomende voordelen.

X close

X close

Blijf op de hoogte en ontvang HYGRO updates via E-mail

Aanverwante expertises

Aanverwante pagina's

Aanverwant nieuws

Externe bronnen

  • Techno-economic analysis of offshore wind PEM water electrolysis for H2 production
  • Blijf op de hoogte en ontvang HYGRO updates via E-mail