Waterstof is niet de oplossing om bestaande ketens te verduurzamen, maar wordt een nieuwe duurzame keten op zichzelf. Deze nieuwe keten kent veel betrokken partijen; wetgevings- en beleidsinstanties, energieleveranciers, producenten, technologieleveranciers en -ontwikkelaars, applicatiebouwers en -gebruikers. Deze nieuwe keten komt niet van de ene op de andere dag tot stand. Door nieuwe technieken en mogelijkheden ontstaan er nieuwe dwarsverbanden tussen partijen.
Samenwerking met marktpartijen, publieke en semipublieke partijen is essentieel om technische mogelijkheden en commerciële kansen te verzilveren. Op dit moment is er soms nog sprake van onbedoelde tegenwerking vanuit bestaand beleid en regelgeving of juist door een gebrek daaraan.
HYGRO maakt juist hier het verschil. HYGRO is al vele jaren actief in de rol als ontwikkelaar van de waterstofketen en we zoeken zoveel mogelijk de samenwerking op om kansen te ontsluiten en om te zetten in financierbare projecten.
MOBIHY
Fleetcraft, MEP Energy en HYGRO hebben samen de Joint Venture MOBIHY opgericht.Met MOBIHY bieden we het concept van full operationele lease inclusief betaalbare, groene waterstof aan.
MOBIHY richt zich op de volgende voertuigen:
Kijk hier voor meer informatie over MOBIHY.
We werken met diverse organisaties samen aan innovatieve projecten voor de waterstofketen.
Voor de DKTI, werken we onder andere nauw samen met GP Groot, Resato, Hyzon, TNO, Ginaf, H2X en MOBIHY.
Eneco, Coöperatie Deltawind en HYGRO hebben een samenwerkingsovereenkomst als “Samenwerkende producenten”, voor het Van Pallandt project. Ze onderzoeken de grootschalige toepassing van waterstofmolens met pijpleiding naar Goeree-Overflakkee.
HYGRO is de drijvende kracht achter het consortium van zes partners die samen aan een haalbaarheidsstudie voor een offshore waterstofturbine demonstrator in Rotterdam werken. TNO, Boskalis, Visser & Smit Hanab, MHI Vestas Offshore Wind, SoluForce en HYGRO werken samen aan een nooit eerder vertoonde integratie van technologieën.
Ook werkt HYGRO nauw samen met Giner, NREL, Plug Power en GE aan fase 2 van het Amerikaanse SBIR-programma. Fase 1 heeft geresulteerd in de paper 'Techno-economic analysis of offshore wind PEM water electrolysis for H2 production'.
Wij zijn voortdurend op zoek naar partners in de waterstofketen om deze gezamenlijk te ontwikkelen. Neemt u gerust contact op om te kijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen.