Hydrogen as primary energy carrier

Co-ontwikkeling

Bent u geïnteresseerd in het produceren van waterstof direct uit wind- en/of zonne-energie? Uw park krijgt een ander ontwerp bij waterstofproductie vergeleken bij elektriciteitproductie

Zoals uitgelegd op onze pagina Ontwerp & Aanpak, kunnen wij het ontwerp en de aanpak voor uw project opzetten. Het ontwerp van zowel het windpark als de windturbine kan heel anders zijn wanneer deze wordt geoptimaliseerd voor waterstofproductie.

Wij kunnen ook als mede-ontwikkelaar van uw project fungeren. HYGRO brengt een nieuw economisch model ter tafel dankzij de uitgebreide kennis van zowel technologie als geldende wet -en regelgeving. Uiteraard zorgen we ook voor de laagste levelized cost voor de waterstof uit uw project.

Wat wij bieden

Wij brengen de mogelijkheden voor uw situatie in kaart. Dit doen wij op basis van onze modellen gecombineerd met de specifieke data van uw locatie. En dit alles weer gerelateerd aan de afmetingen van de elektrolyser:

Welk type windturbine is dan geschikt? Wat is de ideale positie (gps) voor de windturbine, rekening houdend met wake-effecten? Wat zijn de mogelijkheden voor de integratie van zonne-energie? En wat is de optimale netaansluiting?
We gebruiken een geavanceerd model om de waarde van de waterstof te schatten ten opzichte van de prijs van andere energiedragers zoals olie, aardgas en elektriciteit. Met deze kennis kan het project worden beoordeeld en opgestart; de benodigde contacten met systeemleveranciers, afnamepartners, enzovoort,  verder worden uitgewerkt.

Het ontwerp proces voor een windpark of zonnepark met waterstof als primaire energiedrager verschilt ten opzichte van het opzetten van een windpark of zonnepark waarbij de energie wordt omgezet in elektriciteit. Zo zal uw windpark met onze oplossing een ander ontwerp krijgen en waarschijnlijk adviseren wij u een andere turbine te gebruiken. Op basis van de plaatselijke (wind)omstandigheden optimaliseren wij het ontwerp, zodat het waterstof levert tegen de laagst mogelijke gemiddelde kosten.

Blijf op de hoogte en ontvang HYGRO updates via E-mail

Aanverwante expertises

Aanverwante pagina's

Gerelateerde projecten

Blijf op de hoogte en ontvang HYGRO updates via E-mail