Hydrogen as primary energy carrier

van Pallandt

X close

X close


Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee onderzoekt het H2GO-programma de mogelijkheden en voordelen van groene waterstof in ons dagelijks leven, met betrekking tot wonen, werken, reizen en recreatie. HYGRO is een belangrijke partner in een van deze projecten.

Innovatie bestaande windpark

Het kerninitiatief van dit project is de innovatie van het bestaande windpark Van Pallandt. De huidige windturbines worden vervangen door modernere typen, specifiek geoptimaliseerd voor het leveren van energie ten behoeve van waterstof elektrolyse. Het vernieuwde park zal bestaan uit rond de zeven windturbines.

Samen met Eneco en Delta Wind

In samenwerking met Eneco en Deltawind is HYGRO een van de drie participanten die dit project ontwikkelen. HYGRO's voornaamste bijdrage ligt in het leveren van de kennis en technologie om windenergie direct bij de bron om te zetten in groene waterstof.

WaterstofHUB

HYGRO ontwikkelt ook een waterstofHUB in de nabijheid van het windpark, waar de geproduceerde waterstof onder hoge druk wordt opgeslagen in iBundles voor verder transport. Hierbij put HYGRO uit de ervaring die is opgedaan bij het Noord-Hollandse project Duwaal.

Waterstof voor verschillende doeleinden

Ook wordt onderzocht of er een koppeling met een waterstof buisleiding naar een groter systeem mogelijk is. (Bijvoorbeeld het Haven Industrieel Complex of een andere industriële partij). Daarnaast heeft Goeree-Overflakkee plannen om groene waterstof te gebruiken voor industriële doeleinden en voor de verwarming van huizen en gebouwen. Een grote meerderheid van de inwoners van Stad aan ‘t Haringvliet heeft al ingestemd met de overstap naar waterstof.

Samenwerken aan groene waterstof

Eind augustus 2023 tekenden Eneco, Deltawind en HYGRO een Letter of internet om gezamenlijk het park te exploiteren.

Stuur HYGRO een bericht

Blijf op de hoogte en ontvang HYGRO updates via E-mail

Gerelateerde projecten

Blijf op de hoogte en ontvang HYGRO updates via E-mail