Hydrogen as primary energy carrier

NHNEXT uitzending van diesel naar waterstof

Duurzaam transport met waterstofvrachtwagens

De uitzending van NHNEXT belicht de verschuiving naar duurzaam transport, met speciale aandacht voor de vraag of waterstof een alternatief kan zijn voor diesel bij transporteurs. Ontdek de feiten en overwegingen achter deze ontwikkeling, en hoe het mogelijk de toekomst van de transportsector beïnvloedt.

De overheid komt met een nieuwe subsidieregeling om waterstof in transport te stimuleren. Kijk terug of de regeling voor u interessant is, of er aanbod is van waterstofvrachtwagens en of u ook groene waterstof kunt tanken in Noord-Holland.

Meer weten over de mogelijkheden voor u? Ga in gesprek met Nitin Biharie van HYGRO.


U kunt de uitzending ook terugluisteren als podcast op Spotify.


In de uitzending komen de vertegenwoordigers aan het woord van:

Zepp Solutions – Fabrikant van Waterstof Vrachtwagens

Kom meer te weten over welke waterstof vrachtwagen vandaag kan worden besteld bij Zepp Solution en leer meer over de voordelen van rechtstreeks van een toonaangevende fabrikant op dit gebied.

HYGRO - Duurzame Waterstofproductie en -distributie

Leer meer over de duurzame waterstofproductie en -distributie van HYGRO, een voorloper in het leveren van waterstof voor transportdoeleinden.

NXT Mobility - Waterstof Tanken in Noord-Holland

Kom meer te weten over het waterstoftankstation van NXT Mobility in Noord-Holland.

Mobihy - Mobility-as-a-Service voor Waterstof Vrachtwagens

Mobihy ontzorgt transporteurs om met waterstof vrachtwagens te gaan rijden met een Mobility-as-a-Service totaaloplossing voor waterstof vrachtwagens. Leer hoe Mobihy de drempel verlaagt om uw bedrijfsvoering met waterstof vrachtwagens gemakkelijk, efficiënt en duurzaam te maken.

AVIA Marees – Meer waterstof tanklocaties in Noord-Holland

AVIA Marees werkt samen met HYGRO aan de realisatie van een groot hub waterstof tankstation langs A7 in Wieringerwerf en 3 kleinere en schaalbare waterstof satelliet tankstation in Noord-Holland. De volgende locaties worden hier nu nog voor onderzocht: Hoorn, Aalsmeer, Enkhuizen, De Stolpen en Heerhugowaard.


Waarom kijken?

Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWiM): Ontdek hoe de subsidieregeling waterstof in mobiliteit dezelfde Total Cost of Ownership (TCO) voor waterstofvrachtwagens als dieselvrachtwagens mogelijk maakt.

Toekomstbestendigheid: Begrijp waarom nu het juiste moment is om actie te ondernemen en hoe investeren in waterstofvrachtwagens uw bedrijf toekomstbestendig maakt.

Inzicht in Innovatie: Ontdek de nieuwste innovaties op het gebied van waterstoftechnologie voor vrachtwagens.

Duurzame Partnerships: Leer hoe samenwerking met andere transporteurs en partijen de weg opent naar duurzaam transport.

We hopen dat u na afloop geïnspireerd bent en meedoet met het consortium om in 2024 de SWiM-subsidie aan te vragen. We kijken ernaar uit u online te verwelkomen en samen de weg naar duurzaam transport te verkennen.